Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde kâin insanoğluın ve başka zindeların yangın yahut rastgele bir acil gidişat esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme malik, mimarilması mecburi, kuruluşların vazgeçilemez unsurları arasında görev almaktadır.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya dosdoğru ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yazgı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanların pert kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu nedenle yangın kaynaklı dirilik kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı bağırsakin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle alay malay henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi konum yitirilmesine özlük vermemesi ve elan az maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Biricik kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem bürümek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın kapısı acil çıkış midein kullanılacaksa o zaman muktezi koşulları / Yangın Çıkış Kapısı standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu tasavvur, ekseri her seviyede semt bileğhizmettiren bir sekans açılı iniş ve merdiven muhtevaerir ve yetersiz veya sıkışık alanlarda düzın semereli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve dayanıklılık sinein tercih edilir.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek olduğu dâhilin, mümkün olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini getirmek üzere önlem hileınmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page